In opdracht van de gemeente Simpelveld organiseren wij het twee-jaarlijks ArcheoFestival Sempervivetum. Via toneelacts 'in het veld' maken wij archeologie laagdrempelig toegankelijk. Op deze manier maken vele honderden bezoekers in één weekend kennis met de vele Romeinse vondsten in dé archeologische hotspot van Nederland.
Via Belgica is de naam die in de twintigste eeuw is gegeven aan een 400 kilometer lange oude Romeinse heirbaan.
De Via Belgica liep van Boulogne-sur-Mer via onder andere Arras, Bavay, Tongeren, Heerlen en Maastricht naar Jülich en Keulen. Binnen de huidige landsgrenzen kwam de Via Belgica in Nederlands-Limburg bij Maastricht de grens over om haar weg te vervolgen langs Meerssen, Valkenburg en Voerendaal.
Om daarna via Heerlen en Landgraaf bij Rimburg de grens met Duitsland over te steken.
Zeker bij de organisatie van het ArcheoFestival Sempervivetum kunnen we rekenen op onze partner Via Belgica.
Provincie Limburg is onze vrijwel onmisbare partner als het gaat om funding van veel evenementen. De subsidieregelingen rondom cultureel erfgoed maken het ons mogelijk om tegen een zeer beperkte entreeprijs fantastische events te organiseren.
Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is voor ons van onschatbare waarde om een van onze belangrijkste doelstellingen te realiseren; het vertellen van de verhalen in de juiste historische context. Teksten van bijvoorbeeld het ArcheoFestival Sempervivetum worden door Romeins conservator Jasper de Bruin op hun juistheid gecheckt.
Dankzij onze partner Visit Zuid-Limburg kunnen niet alleen de touristen, maar zeker ook de inwoners van onze schitterende streek informatie vinden over onze events en dagtochten.
Hoeve Overhuizen, hét ideale vertrek- en aankomstpunt voor ons ArcheoFestival Sempervivetum, maar ook voor de Romeinse fietstochten is een verpleeghuis van de Meandergroep. De samenwerking met deze partner is uniek te noemen. De combinatie van evenementen in de woonomgeving van bewoners met een dementieachtergrond is zeer geslaagd te noemen.
Event Design Parkstad is onze vaste partner voor de aankleding van onze evenementen. Of het gaat om het ArcheoFestival Sempervivetum of om een themafeest voor een vriendengroep. Zij weten steeds weer de juiste sfeer te creëren.
Land van Kalk is een initiatief van diverse (toeristisch) ondernemers uit de Stadsregio Parkstad en de gemeenten Simpelveld en Voerendaal. De leden willen allemaal een bijdrage leveren aan de toeristisch-recreatieve ontwikkeling van Land van Kalk, met respect voor landschap en natuur. Zo kunnen meer mensen genieten van dit prachtige stukje Zuid-Limburg, dat voor velen nog onbekend terrein is.
De Stichting Onbeperkt Genieten streeft naar een prikkelarm cultuuraanbod voor een inclusieve bezoekerservaring bij theaters, musea en podia.
Steeds meer culturele instellingen zien de noodzaak voor prikkelarm aanbod.
Door onze samenwerking met deze stichting kunnen wij het prikkelarme cultuurfestival Walk on Kalk daadwerkelijke invulling geven.
Daar waar mogelijk werken wij in onze projecten graag samen met studenten van de opleidingen Technische Bedrijfskunde en Facility Management.
De studenten kunnen zodoende in de praktijk ervaringen opdoen.
Het motto van Adelante is: haal het beste uit jezelf. Samen met onze (revalidatie)cliënt richten we ons niet op zijn of haar beperkingen, maar op de mogelijkheden: wat kan er nog wèl. Wij beloven het beste uit onszelf en onze cliënten te halen om de grenzen van het haalbare zo ver mogelijk op te rekken.
In dat kader werken wij met Adelante samen in het Walk on Kalk festival, een prikkelarm festival voor o.a. bezoekers met een niet-aangeboren hersenaandoening.
Daar waar bij onze events om hospitality wordt gevraagd, werken wij samen met Eventief. Medewerkers van Eventief zijn bijzonder door hun uitstraling en gedrag. Zij weten het verschil te maken.
De dames en heren worden getraind op houding en presentatie maar vooral ook op kennis van producten en diensten van de klant. Kleding en styling worden aan het evenement aangepast. Een echt visitekaartje bij ons en uw event!